دانلود کتاب الکترونیکی راهنمای استقرار زیرساخت ابری مبتنی بر سامانه OpenStack

بخشی از مقدمه کتاب:

فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی هیچ‌گاه متوقف و ساکن نشده‌اند و هر روزه تعداد و تنوع سرویس‌های مبتنی بر این فناوری‌ها در حال افزایش است. طبیعی است که این پیشرفت در تمامی زمینه‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری، سرمایه انسانی و مدیریتی است. بر اساس پیشرفت‌های به‌وجودآمده، سازمان‌ها سعی می‌کنند سرویس‌ها و خدمات بیشتری را به ذی‌نفعان خود ارائه دهند. در حوزه سخت‌افزاری، مسائل مربوط به نگهداری و پشتیبانی سرویس‌ها، سرویس‌دهنده‌ها، و سخت‌­افزارهای مراکز داده و اتاق سرور، موضوعی است که همیشه نیازمند تحقیق و توسعه با هدف افزایش کارآیی و بازدهی در عملکردها است. به‌طور مثال رویکردهای کنونی منجر به افزایش کمی سخت‌افزارها در اتاق های سرور و مراکز داده شده است. در بسیاری از موارد ظرفیت و توانایی سخت‌افزارها از سرویس‌­ها بیشتر است و تخصیص یک سخت‌افزار مجزا به‌ازای هر سرویس موجب هدر رفتن توان واقعی سخت‌افزار می­ گردد. به همین دلیل استفاده از فناوری مجازی­ سازی سمت سرویس‌دهنده‌ها در مراکز داده با اقبال روبرو گردیده است. با افزایش سرویس­ های مجازی مسائل جدید از جمله راه­ اندازی و پشتیبانی و مدیریت سرویس­ دهنده­ های مجازی به‌صورت مکرر وقت و انرژی مدیران شبکه را به‌خود اختصاص خواهد داد. به منظور مدیریت و پشتیبانی کارا بر روی ماشین­های مجازی، فناوری محاسبات ابری ارائه گردیده است. در لایه زیرساخت می­توان از نرم­ افزاری مانند اپن ­استک (OpenStack) به­ جهت پیاده­ سازی زیرساخت­ ابری بهره برد.
مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه فردوسی مشهد از سال ۱۳۹۱ با استفاده از فناوری مجازی­ سازی بر روی سرویس‌دهنده‌های لینوکس به ارائه سرویس­های محاسبات سنگین برای دانشجویان این دانشگاه اقدام نموده است. با رشد منابع سخت­ افزاری دانشگاه و افزایش درخواست­های دانشجویان، نیاز به تحقیق و توسعه بر روی راهکارهای جدید سرویس­های محاسبات سنگین و همچنین ارائه سرویس­های متنوع دیگر، احساس شد و متعاقب آن از سال ۱۳۹۳ ، کار مطالعاتی با این هدف آغاز گردید. بر این اساس و با بررسی‌های مجموعه تحقیق و توسعه مرکز فاوا دانشگاه فردوسی مشهد، پروژه استقرار زیرساخت ابری برای ارائه سرویس­های محاسبات سنگین در فروردین ماه سال ۱۳۹۴ بهره‌برداری شد.  این پروژه مبتنی بر نرم‌افزار اپن­ استک بر روی 21 سرویس‌دهنده محاسباتی با مجموع ظرفیت 352 هسته پردازشی و یک ترابایت حافظه اصلی و همچنین 25 ترابایت حافظه جانبی راه‌اندازی گردیده است...

OpenStack